#Țopăiala unei revoluții Fiscal-Bugetare

Modificarea Codului Fiscal prin Ordonanța de Urgență se bazează pe motivul „bunului plac al guvernării PSD”, o ordonanță propusă pe genunchi, lipsită de o motivare reală, raportată la economia actuală. Conform art. 4 al Codului fiscal, „Prezentul cod se modifică şi se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în Legea 227/2015. Asta înseamnă că orice modificare a Codului fiscal trebuie să respecte acest termen, de minimum şase luni.

Modul mișelesc de a aproba toate aceste modificări prin OUG dinamitează mediul de afaceri și autoritățile publice locale.

6 milioane de români sunt nevoiți să semneze acte adiționale în următoarea perioadă. Însă pentru cei mai mulți, în bunul caz în care nu va scădea salariul, acesta le va aduce în plus o sumă de 2 lei la salariul mediu pe economie. În plus, cursul valutar de azi ne arată cel mai mare curs din ultimii 5 ani, respectiv 4.6198 Lei.

Lipsa de predictibilitate aruncă în aer Programul Start-Up Nation, prin toți beneficiarii săi, care și-au făcut un plan de afaceri în baza unor salarii și impozite, însă din 2018 se vor trezi cu alte date.

Este o zi neagră pentru toți tinerii din România. Modificarea colectării la Pilonul II de pensii va duce, pe termen lung, la o pensie mai mică.

Reducerea impozitului pe profit de la 16% la 10% va crea un haos în administrațiile publice locale la nivelul României. Practic, prin această măsură, mai mulți bani vor fi colectați de Guvern în detrimentul administrațiilor publice. Municipiul Iași a pierdut 2 din 3 proiect depuse cu fonduri europene, cel mai mic buget pe PNDL II fiind autoizolat de guvernarea PSD. Însă cel mai trist e că, la nivel local, din „gâlceava” PSD contra PSD, pierd ieșenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.