„Soluții pentru modernizarea piețelor din Iași. Sprijin pentru producători”

Joi, 7 martie 2019, de la ora 15:00, la Hotel Internațional, sala Sofia, etajul 11, continuă seria dezbaterilor inițiate de PNL Municipiul Iași cu o nouă temă de mare interes: „Soluții pentru modernizarea piețelor din Iași.. Sprijin pentru producători”.
Situația piețelor din Municipiul Iași interesează în mod deosebit cetățenii orașului, în condițiile în care municipalitatea nu a demarat proiecte ample de investiții în ultimii ani, lipsind astfel o strategie coerentă. Fără investiții și modernizare, atât consumatorii, cât și producătorii sunt privați de spații decente pentru a face cumpărături și a valorifica marfa.

Viziunea locală a PNL pentru municipiul Iași vizează acțiuni concrete de elaborare și implementare a unei politici de susținere a lanțurilor scurte alimentare, cu vânzarea directă a produselor agricole locale și a producției agricole sustenabile.

Promovarea alimentației sănătoase, valorificarea și desfacerea produselor agricole și agroalimentare locale sau tradiționale la preț de producător și stimularea producătorilor în comercializarea sau vânzarea directă a produselor obținute în ferma sau gospodăria proprie, inclusiv produsele meșteșugărești, reprezintă direcția spre care trebuie să ne îndreptăm în ceea ce privește modernizarea piețelor agroalimentare din Municipiul Iași. Este extrem de necesar să promovăm produsele alimentare tradiționale autentice în vederea dezvoltării micilor producători și a activităților acestora”, a declarat Marius Bodea, deputat, președintele PNL Municipiul Iași.

Mă bucur că la acest eveniment și-au exprimat intenția de a participa mai mulți producători locali cu care vom discuta posibilitatea înființării unei piețe volante în Municipiul Iași. În urma acestei dezbateri ne dorim să înaintăm o propunere în Consiliu Local privind aprobarea înființării unei piețe țărănești de tip piață volantă în Municipiul Iași, în parcarea publică de pe Bulevardul Independenței, în vecinătatea Mănăstirii Golia, care să satisfacă nevoile producătorilor locali și care să încurajeze ieșenii să cumpere cât mai multe produse din județul Iași”, spune Etienne Ignat, consilier local PNL Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.