Politica trebuie facută de societatea civilă, nu doar de politicieni

Într-o societate în care îmi doresc să trăiesc, politicianul trebuie să asculte de nevoile societății pe care o reprezintă, de societatea civilă. Mulți dintre prietenii apropiați spun că sunt scârbiți, dezamăgiți, înșelați de către politicieni. Această mare scârbă se trage și din faptul că vocea societății, de cele mai multe ori, nu se face auzită de către politicieni, care își urmăresc doar propriile interese.

De ceva timp, tot trimit adrese către Primăria Iași, APA VITAL și SALUBRIS să facă un pustiu de bine și să monteze o cameră de filmat pentru a împedica depozitarea unor deșeuri la nici 3 km de centrul orașului. Și primesc răspunsuri de genul “Vom ecologiza zona când vremea ne va permite”. Păi, stimați domni, dacă nu se poate monta o cameră pentru a preveni depozitarea gunoaielor, faceți o campanie în care să anunțați așa: “Vă rugăm să nu mai depozitați gunoaie pe marginea drumului decât în anotimpul cald, pentru că noi doar atunci putem ecologiza zona. Cu respect, Primăria Iași”. Sau cum să nu fii dezamăgit/scârbit când oamenii simpli au militat împotriva tăierii teilor, însă nimeni nu i-a ascultat?

După 4 sesizări către P.M.I. și SALUBRIS, într-o adresă mă anunță așa: “În condițiile în care în zonă sunt zilnic depozitări necontrolate a deșeurilor, măsurile luate pentru îndepărtarea efectelor acestui fenomen, respectiv intervențiile noastre, au efecte de scurtă durată”. Aleluia, zi-mi, tată, care e măsura de contracarare pe care ai identificat-o? Păi te rugasem în alte adrese să montezi o cameră de filmat și să rezolvi repede problema. L-am rugat și pe domnul polițist de la Poliția Locală și pe domnii de la Salubris cu care am discutat să facă adrese către Primărie pentru necesitatea montării unei camere de filmat. Pentru că Primăria nu-și dă seama că alocă o mulțime de bani doar pentru deplasarea și strângerea acestor gunoaie. Oare chiar nu se autosesizează? – “Oare de ce dăm noi o mulțime de bani în zona aia? Hai să facem totuși ceva și să rezolvăm problema”.

Sau hai să vezi cât de gospodar ești: îmi trimiți o fotografie în care îmi arăți că ai venit și ai strâns gunoaiele, însă movila aia mare de lângă buldozer e acolo și acum (azi 03.03.2016). Păi, stimate domn, un bun gospodar, după ce face curățenie, nu ascunde mizeria sub preș si nici nu se face că “face salubrizare”.

curatenie

Asa că, stimate cetățean scârbit de modul în care te tratează actualul politician cu urechea înfundată când trebuie să-ți audă vocea, îți recomand să votezi în primul rând un om gospodar, care își face treaba bine și la timp și care are timp pentru tine.

Încearcă să nu-ți descurajezi prietenii atunci când încearcă să facă politică, ci încurajează-i din plin, mai ales dacă știi că-și fac treaba și că pot produce o schimbare în comunitate!

Susține un tânăr sau o persoană cu un proiect politic viabil, votează un consilier local care chiar o viziune asupra Iașului si votează un politician gospodar, ancorat în realitatea comunității. Hai să implicăm societatea civilă în deciziile luate de autoritățile locale! Hai să scoatem în față oameni cărora chiar le pasă de binele comunității! Hai să schimbăm odată pentru totdeauna clasa politică veche de care ne este atât de scârbă și să promovăm tineri care pot transforma Iașul în orașul pe care ni-l dorim atât de mult!

Foto: wallpaperholidays.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.