Sesizare Salubris

Subiect: Sesizare Salubris

De la: ignatetienne@gmail.com

Către: office@salubris.ro; cabinet.primar@primaria-iasi.ro; office@apmis.anpm.ro; cjiasi@gnm.ro; mihaela.neamtu@salubris.ro

Stimate doamne / Stimaţi domni,

Numele meu este Etienne Ignat și locuiesc pe Strada Trei Fântâni nr. 50B, în Municipiul Iași. În cazul în care vă este mai ușor de perceput zona, este vorba de Drumul Hoților, unde se află și Mănăstirea Vlădiceni.

Având în vedere,
Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, Capitolul V. Reguli de circulație, Secțiunea 1. Reguli generale Art.96 (1) Participanţii la trafic sunt obligaţi să anunţe administratorul drumului public ori cea mai apropiată unitate de poliţie atunci când au cunoştinţă despre existenţa pe drum a unui obstacol sau a oricărei alte situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţiei, vă aduc la cunoștință următoarele:

De mai multă vreme am trimis la Salubris sesizări și solicitări de soluționare a problemelor legate de gunoaiele din această zonă. Avand in vedere sezonul de iarnă, problemele din această zonă devin interminabile. De aceea, vă aduc la cunoștință următoarele:

– În apropierea cursului de apă aferent pârâului Vămășoaia s-au golit mai multe mașini cu zăpadă. Vă rog să ne înștiințați dacă între pârâul Vămășoaia și drumul Trei Fântani s-a emis vreo autorizație în aces sens. Dacă nu, vă rugăm să inițiați demersurile necesare de a amenda operatorul economic care se ocupă cu dezăpezirea pe raza municipiului Iași;

– Pe Strada Trei Fântani există un puct de colectare deșeuri, unde vidanjele le deversează. Vă rugăm să amenajați acest punct de colectare, pentru că de fiecare dată vidanjele murdăresc carosabilul cu noroi, aspect ce poate fi sancționat de către P.M.I. privind nerespectarea condițiilor. Mentionez totodată că staționarea autovehiculelor pe drumurile publice este interzisă;

– Deși am semnalat prin alte adrese starea precară de curățenie din apropierea drumului, situația persistă. Am solicitat în nenumărate rânduri montarea unor camere de supraveghere, cât și a unor placaje informative privind amenzile. Vă transmit alăturat fotografii privind situația în data de 02.02.2016 moment in care un camion a descărcat moloz în proximitatea drumului.

În fapt,
Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Doresc să îmi comunicați ce măsuri legale au fost luate (în ce cuantum și data la care au fost luate) față de Administratorul Drumului Public, de către Poliția Rutieră din cadrul IGPR (având în vedere OUG 195/2002, Capitolul I. Dispoziții generale, Art.2 coroborat cu Legea 218/2002 Capitolul III. Atribuțiile Poliției Române, Art.26 pct.1 alin. 1, 2, 10 , 18 și Art.39), cu privire la neregulile menționate mai sus.

Vă întreb în această situație și pe dumneavoastră ce se poate face pentru a soluționa problema gunoaielor din această zonă și de a o preveni ulterior. Vă aduc la cunoștință că intră în atribuțiile dumneavoastră gestionarea problemelor ce afectează starea drumurilor, cât și a zonei din perimetrul acestora, aparținând domeniului public al Municipiului Iași.

Aștept să-mi comunicați numărul de înregistrare și doresc ca informațiile solicitate să îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresă de e-mail: ignatetienne@gmail.com

Mulțumesc! Zi frumoasă!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.