Sedinta extraordinara a Consiliului Local Iasi 5 Mai 2017

Vineri, 5 mai,avem sedinţă publică extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Iaşi,  în sala Vasile Pogor din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi.

Se vor discuta 2 proiecte:

1. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 373 din 25 noiembrie 2016 referitoare la transmiterea terenului, in suprafată de 120.000 m.p., situat in Zona Moara de Vânt, din domeniul public al Municipiului Iasi si administrarea Consiliului Local Iasi în domeniul public al Statului si administrarea Ministerului Sănătătii, în vederea construirii Spitalului Regional de Urgente Iasi;

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării manifestarilor cultural artistice in sezonul estival 2017

Al doilea proiect vine în discuţie după ce, Consilierul Local Răzvan Timofciuc a avut o poziţie pe acest subiect aici.

Încă de la începutul mandatului de consilier, executivul Primăriei Municipiului Iaşi a prezentat foarte sumar aceste evenimente. Avem 150 de evenimente, însă, evenimentele nu sunt bugetate. Aceeaşi logică deficitară, aprobăm un buget şi vedem eventual pe parcursul desfăşurării Festivalului, ce putem face si pe cine putem aduce.

2.2 mil. lei (500.000 euro)  vrea să cheltuie Primăria Iaşi pentru organizarea Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), ediţia 2017. Pe lângă faptul că rolul Primăriei nu este acela de a organiza festivaluri, programul de anul ăsta e o bătaie de joc în adevăratul sens al cuvântului.
– Multe din manifestările incluse în program oricum aveau loc în această perioadă la Iaşi (Hangariada, Serile Filmului Românesc, etc)
– FIE nu e nici festival (nu are un concept), nu are dimensiuni internaţionale  şi nici educaţia nu este celebrată (găsim în “program” de la inaugurări de parcuri, la prezentări de modă până la concursuri de arte marţiale).
– Primarul Mihai Chirica nu s-a sinchisit să treacă prin CL, până acum, organizarea FIE. În bugetul pe 2017 este trecută o sumă generală pentru organizarea FIE la capitolul general cultură, însă era obligatoriu pentru primar să treacă prin CL suma exactă pentru desfăşurarea FIE şi programul de activităţi propus.
– în urma ediţiei de anul trecut, când, la fel Primăria a evaporat 500.000 euro pentru organizarea FIE, se pot lăuda cei din Primărie cu realizarea că pagina dedicată festivalului a strâns 8000 likeuri. e scump likeul la Primăria Iaşi…cam 63 euro. 8000 de ieşeni au plătit impozitul pe apartament pentru 8000 de likeuri pe pagina festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.