Raport de ședință al Consiliului Județean Iași din 12 Martie 2021.

Intervenție: Stadiul implementării privind „Staţia de Sortare şi Staţia de Tratare Mecano-Biologică Ţuţora” și programul Ministerului Mediului „Vinerea Verde”.
🗂 Atunci când vorbim despre măsuri ecologice, care promovează renunțarea la mijloacele de transport propriu, trebuie să ne gândim la ce oferim în schimb ca mijloc de transport. De ani de zile discutăm despre transportul metropolitan, care deocamdata e un vis și care avansează cu pași foarte mici. Ni se tot promite extinderea calei de rulare de tramvai la nivel metropolitan, sau cel al traseului de autobuze, în fapt, in fiecare an se fac pași minusculi în acest sens.
Astfel, consder că un mod de a celebra cu adevărat „Vinerea Verde”, ar fi un sistem cu adevărat funcțional al transportului in comun la nivel metropolitan.
🗂 În momentul de față, „Staţia de Sortare şi Staţia de Tratare Mecano-Biologică Ţuţora” nu funcționează, pentru că nu sunt toate avizele. În principiu, lipșeste avizul eliberat de ISU. Cam tot ce se selectează separat în județ ajunge direct in groapa de gunoi, pentru că, ceea ce sortam separat nu intră pe banda de sortare. în lipsa acestei autorizări. În urmă cu 3 săptămâni, am fost într-o vizită la stația de sortare împreună cu Adrian Slabu pentru a verifica aceste aspecte.
🗂 Proiectele de pe ordinea de zi:
📙Proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept, ca urmare a demisiei, a mandatului de consilier județean al domnului Tanasă Ștefan și declararea vacant a locului acestuia.
📙Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, a statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, cu aplicare de la 1 aprilie 2021.
📙Proiect de hotărâre privind transformarea a două linii de gardă din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.
📙Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării din excedentul Consiliului Judeţean Iaşi pentru anul 2021 a fondurilor necesare achiziției și plății serviciilor de proiectare faza DTAC, DTOE, Proiect Tehnic, DDE, scenariu de securitate la incendiu, Certificat de performanță energetică, asistență tehnică din partea proiectantului în cadrul proiectului ”Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași” (cod SMIS 121187).
📙Proiect de hotărâre privind alocarea din excedentul Judeţului Iaşi – Consiliului Judeţean Iaşi pe anul 2021 a unor sume necesare încheierii unui act adiţional la contractul de servicii nr. 16661/29.05.2020 reprezentând servicii de asistenţă tehnică privind supervizarea finalizării lucrărilor de la Staţia de Sortare şi Staţia de Tratare Mecano-Biologică Ţuţora, până la aprobarea bugetului pe anul în curs.
📙Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Iași nr. 361/16.12.2020 privind desemnarea reprezentanților Consiliului Județean Iași în organele colegiale de conducere ale unităților din domeniul de activitate bugetară „Sănătate și asistență socială”, cu modificările și completările ulterioare.
📙Proiect de hotărâre privind repartizarea pentru anul 2021 pe unitățile administrativ – teritoriale din judeţul Iaşi a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor, destinate finanțării Programului pentru școli al României în perioada ianuarie – iunie 2021 a anului școlar 2020 – 2021 și estimările pentru anii 2022 – 2024.

Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.