PSD-ALD-PMP au majorat tarifele la salubritate

După ce anul trecut tariful de salubritate a fost majorat cu 30%, în această ședință s-a propus majorarea cu încă 4,22%, astfel încât în mai puțin de un an acest tarif s-a majorat cu 40%.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 31 August 2018, s-a discutat la punctul numărul 28 proiectul de hotărâre privind aprobarea ajustării tarifelor pentru activitatea de colectare separată, transport separat si  depozitarea deșeurilor municipale și a deșeurilor similare provenite din activități comerciale din industrie si instituții, inclusiv fracții colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori și ajustarea tarifelor utilajelor folosite în activitățile serviciului de salubrizare, servicii  care fac obiectul Contractului de concesiune prin încredințare directă a gestiunii serviciului de salubrizare al Municipiului Iași nr. 90979/05.12.2007, folosite de Societatea SALUBRIS S.A. Iași.

Taxă salubritate – persoane fizice (Iași versus Cluj Napoca)

 

Taxă salubritate – persoane juridic(Iași versus Cluj Napoca)

Avem nevoie de politici privind reducerea, reformarea si eficeintizarea costurilor pentru compania de salubritate pentru a nu creste seriviile oferite de populatie asa cum se intampla la Cluj Napoca. La Cluj tariful pentru persoanele fizice este de 7,18 lei, inclusiv TVA, iar la Iaşi taxa de salubritate este de 8.90 lei/persoane fizice.
La Cluj, pentru agenţii economici preţul pe metrul cub de deşeuri colectate este de 45,11 lei, pe când la Iaşi metrul cub deşeuri colectate pentru agenţii economici este de 89,7 lei.

Vom ataca în contencios administrativ această hotărâre, prevalându-ne de mai multe prevederi din codul fiscal şi Regulamentul cadru al serviciului de salubrizare emis de ANRSC.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.