PNL Iași solicită Primăriei Municipiului Iași publicarea pe site-ul primariei a PUG-ului si Regulamentul Local de Urbanism (RLU)

PNL Iași solicită Primăriei Municipiului Iași publicarea pe site-ul primariei a PUG-ului si Regulamentul Local de Urbanism (RLU)

 Avand in vedere mai multe solicitari primite din partea iesenilor privind nereguli legate de modalitatea in care s-a construit in mun. Iasi, Consilierul Local Etienne Ignat solicita public Primariei Municipiului Iasi publicarea completa a Planului Urbanistic General PUG si Regulamentul Local de Urbanism a Municipiului Iasi pe site-ul primariei, precum si indicarea adresei la care acesta poate fi consultat, avand in vedere calitatea informatiilor de interes public.

„Am avut mai multe întâlniri cu cetățeni din orașul nostru care mi-au adus în vedere faptul că Primăria refuză cu obstinație să pună la dispoziție PUG-ul. Foarte mulți ieșeni, cum ar fi cei din zona Smârdan sau din Tătărași, au semne de întrebare serioase cu privire la construcțiile rezidențiale care s-au ridicat în cartierele lor. Aceștia  mi-au semnalat că multe asemenea construcții nu respectă regimul de înălțime sau suprafață a zonei. Faptul că PUG-ul nu este făcut public, echivalează cu o neîncredere acută a ieșenilor în actul administrativ. De aceea, solicitarea noastră este ca acest document fundamental pentru oraș (Planul de Urbanim General) să fie pus la dispoziția tuturor celor care doresc să îl consulte. Evident, ne dorim să fie finalizat cât mai repede noul PUG, care să răspundă tendințelor de dezvoltare ale orașului, însă, până când acesta va fi aprobat, nu înseamnă că în oraș trebuie să existe haiducie din punct de vedere al construcțiilor, iar actualul PUG să fie ascuns”, a declarat Etienne Ignat, consilier local PNL Iași.

Reamintim in acest sens documentul care sta la baza continutului cadrul al PUG-ului si anume Ordinul nr 13N din 10.03.1999.

Obligativitatea Primariei Municipiului Iasi dat de Ordinul nr. 2701/2010 – informarea si consultarea publicului Art. 32. – Informatiile continute în PUG si RLU aferent reprezintă informatii de interes public si vor fi puse la dispozitie automat prin publicare pe site-ul primăriei si vor fi eliberate la cerere conform Legii nr. 544/2001, cu modificările si completările ulterioare.

Reamintim si Ordinul 233 din 2016 Art. 43. – (1) În vederea asigurării transparenţei privind accesul la informaţii de interes public în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, autorităţile administraţiei publice locale pun la dispoziţia publicului documentaţiile aprobate prin afişarea integrală pe pagina proprie de internet (cu acces gratuit la acestea pentru descărcare şi cu obligativitatea menţionării sursei la fiecare utilizare a informaţiilor respective) şi prin furnizarea acestora spre consultare, la sediul autorităţii administraţiei publice locale sau la punctele de informare organizate la nivel local.

Informatiile de interes general trebuie sa fie la dispozitia iesenilor, necesitatea transparentei in acest domeniu, avand in vedere nenumeratele probleme si sesizari intalnite, duc la o stare de nemultumire in randul iesenilor.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.