PHCL: “REABILITAREA ŞI DOTAREA PÂRTIEI DE SCHI ŞI ÎNFIINŢAREA UNUI SKATE PARK ÎN MUNICIPIUL IAŞI”

„Vrem să aducem sportul către tineri. Cu multiplele opțiuni pe care tinerii le au, nu ne mai putem aștepta ca ei să vină automat către noi. Trebuie să facem noi pași către ei.”

Thomas Bach – președintele Comitetului Olimpic Internațional

Stadiu proiect: Blocat de Primarul municipiului Iasi care a refuzat sa-l puna pe ordinea de zi, desi este oblicat.

Un criteriu important în dezvoltarea oraşului Iaşi ar trebui să fie sustenabilitatea investiţiilor şi maximizarea lor. Investiţiile în proiecte generatoare de venit pentru economia locală şi consolidarea bugetului local ar trebui să fie o prioritate în viitorii ani.  În acest sens, noi, iniţiatorii acestui Proiect de Hotărâre, propunem două obiective: reabilitarea şi dotarea pârtiei de schi şi infiinţarea unui Skate Park, care, grupate, să aducă plus-valoare în comunitate. Plecăm de la premiza că orice investiţie ar trebui să fie practicabilă şi folosită pe tot parcursul anului. În acest sens, propunem spre dezbatere aprobarea necesităţii şi oportunităţii întocmirii unui studiu de fezabilitate care să înglobeze cele două obiective.

În sezonul rece, propunem dotarea pârtiei de schi cu instalaţie de teleschi sau Babylift schi şi tunuri de zăpadă care pot produce zăpadă artificială la o temperatura de maxim 5 grade Celsius. Pentru sezonul cald, propunem înfiinţarea unui Skate Park cu nocturnă, amenajat conform celor descrise mai jos iar pe pârtia de schi amenajarea de traseu enduro,  practicarea de sporturi tip Donwhill sau Freeride, toate dedicate bicicliştilor.

Complementaritatea investiţiilor şi conectivitatea lor reprezintă conceputul acestui proiect. În acest sens am putea conecta proiectul pistei de biciclete din Copou cu acest proiect.

Pentru a maximiza o astfel de investiţie pe tot parcursul anului, propunem realizarea unei parcări cu plată, grupuri sanitare, centru de prim ajutor, ansamblu de magazine (ce pot fi date spre închiriere), care să deservească celor două obiective.

În vederea susţinerii prezentului proiect, am luat notă şi de faptul că în 2020 la Tokio se va organiza Olimpiada de vară ce va aduce în prim plan şi skateboardingul pentru prima dată ca sport olimpic.

Muncipiul Iaşi deţine un teren cu o suprafaţă de 1,5 ha (inventarul domeniului public), aferent Pârtiei de schi din cartierul Ţicău, între străzile Sărăriei şi B-dul C.A. Rosetti, administrat de către D.A.P.P.P. prin HCL 358/2004.

Mai jos puteti consulta Proiectul de Hotarare si Nota de fundamentare:

PHCL

Nota de fundamentare

Apariții în presă: Ziarul de Iasi, Ziare.ro, Infinit Tv, Ziarul Evenimentul.

Please follow and like us: