Petiție pentru reabilitarea străzii Trei Fântâni (Drumul Hoților)

Având în vedere,

Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, Capitolul V. Reguli de circulație, Secțiunea 1. Reguli generale Art.96 (1) Participanţii la trafic sunt obligaţi să anunţe administratorul drumului public ori cea mai apropiată unitate de poliţie atunci când au cunoştinţă despre existenţa pe drum a unui obstacol sau a oricărei alte situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţiei,

Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, CAPITOLUL IV – Reguli pentru circulația vehiculelor -Secțiunea a 7-a – Oprirea şi staţionarea voluntară. Parcarea.

Conf . OUG 195/2002 Art. 5, Alin (6) “În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii. ”

Vă aduc la cunoștință următoarele:

La data prezentei, pe strada Trei Fantani, denumita popular si Drumul Hotilor din municipiul Iasi, nu se respectă prevederile OUG 195/2002 și sancționate la Art.105 pct. 1, 2, 3 și 4, fapte contravenționale ce generează situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţiei și pun în pericol viața și integritatea corporală a participanților la trafic.

Descrierea celor constatate: Drumul nu este marcat corespunzator, drumul sufera de deficiente majore, starea tehnica necorespunzatoare a partii carosabile, in proximitatea drumului sunt multe persoane ce depoziteaza deseuri, fapt semnalat in nerepetate randuri catre Primaria Muncipiului Iasi, deversari ilegale ale autoturismelor in punctul de descarcare a vidanjelor ce apartine de APA VITAL si autorizat prin Autorizatia de Mediu nr 33/ 20.04.2015 cat si nerespectarea  OUG 195/2002, CAPITOLUL IV – Reguli pentru circulația vehiculelor -Secțiunea a 7-a – Oprirea şi staţionarea voluntară, de catre angajatii Apa Vital sau alte persoane ce deverseaza ilegal. Situatia precara  acestui punct de descarcare a vidanjelor ce poate pune in pericol participantii la trafic. Pe toata lungime strazii Trei Fantani nu exista marcaje rutiere sau semnalizare rutiera corespunzatoare. De asemenea in zona exista foarte multi caini ce pun siguranta participantilor la trafic in pericol. Mentionam totodata ca starea tehnica necorespunzatoare a drumului afecteaza starea tuturor autoturismelor ce isi desfasoara traseul pe aceasta strada. Va transmit alaturat si adresa comunicarea cu Garda de Mediu Iasi prin adresa 867 din 26.02.2016.

A se consulta SR 1848-7 din 2004 Semnalizare rutieră – marcaje, respectiv SR 1848-1 din 2011 Semnalizare rutieră – indicatoare.

 Conform Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, Capitolul I. Dispoziții generale, Art.2 pct.2 – viabilitatea drumului = starea tehnică corespunzătoare a părții carosabile, constând în practicabilitatea permanentă a acesteia potrivit reglementărilor specifice sectorului de drum, lipsa obstacolelor și existența amenajărilor rutiere și a mijloacelor de semnalizare, care să asigure fluența și siguranța circulației.

În fapt,

Prin prezenta formulam o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Dorim sa ne comunicați ce măsuri legale au fost luate (în ce cuantum și data la care au fost luate) față de Administratorul Drumului Public, APA VITAL S.A. de către Poliția Rutieră din cadrul IGPR/IPJ Iasi (având în vedere OUG 195/2002, Capitolul I. Dispoziții generale, Art.2 coroborat cu Legea 218/2002 Capitolul III. Atribuțiile Poliției Române, Art.26 pct.1 alin. 1, 2, 10 , 18 și Art.39), cu privire la neregulile menționate mai sus.

Foto: how-to-write.net

Please follow and like us:

2 comentarii la „Petiție pentru reabilitarea străzii Trei Fântâni (Drumul Hoților)

  1. Laura Maria Răspunde

    Trebuia sa se intample de multtttttttt spre rusinea noastra ce ne pretindem Europeni!!!!!!!!!
    Hai Vaslui macar atat!!

  2. Filip Gabriel Vasile Răspunde

    Imi doresc reabilitarea acestui drum pt ca vin foarte des la părintele Calistrat. Menționez ca sunt din Bacău iar autorităților din Iași nu le face cinste faptul ca nu isi promovează atracțiile culturale. Acea porțiune de teren nu se poate numi drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.