In sfarsit intram in #normalitate dar si in legalitate cu Pietele din Muncipiul Iasi

Pe 28 iulie 2010, Direcţia Pieţe din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi se reorganizează şi se înfiinţează S.C. Ecopiata S.A., fiind o societate pe acţiuni şi având că unic acţionar Consiliul Local al
Municipiului Iaşi.

Au trecut 7 ani în care Pieţele Agroalimentare din Municipiul Iaşi au funcţionat după bunul plac, nerespectând legile.

Au trecut 9 luni de când insist să intrăm în #normalitate.

Va reamintesc de petiţia lansată aici, despre articolul  Sprijin pentru cetateni si pentru producatorii agricoli in pietele iesene sau Adresa privind regulamentul de functionare si organizare al pietelor din Municipiul Iasi.

În urmă discuţiilor purtate, s-au montat în pieţele agroalimentare la fiecare tarabă, plăcuţe informative cu denumirea producătorului, datele şi locaţia acestora, devenind o obligativitate să se inscripţioneze denumirea producătorului agricol, persoanei juridice, persoanei fizice autorizate sau asociaţiei familiale la loc vizibil si uşor de citit.

Obligaţia fiecărui producător de a afişa la tarabă (denumire produs, preţ şi localitate de origine iar la producătorii agricoli şi dată obţinerii produsului).

La propunerea mea, am convenit ca fiecare producător să semneze un angajament pe care să-l respecte. În caz contrar, să i se interzică accesul în pieţele agroalimentare. Nesemnarea sau nerespectarea acestui angajament duce la pierderea dreptului de a avea acces la închirierea mesei/boxei/tarabei etc. situate în cadrul pieţei. 

Alte propuneri:

Să nu se depoziteze mărfurile pe căile de acces;

Conform regulamentului, în fiecare piaţă din Muncipiul Iaşi se va respectă procentul minim de 40% aşa cum spune legea, pentru producători agricoli. Aceştia au întâietate în a ocupă tarabele din pieţe.

Să expună etichetele la fiecare produs în parte, semnalând astfel produsele româneşti diferit faţă de produsele de import;

Regulamentul se aplică pentru 1 – Piaţa Sudului (CUG), 2 – Piaţa Alexandru cel Bun, 3 – Piaţa Nicolina, 4 – Piaţa Independenţei, 5 – Piaţa Hala Centrală, 6 – Piaţa Dacia, 7 – Piaţa Păcurari, 8 – Piaţa Tătăraşi Sud, 9 – Piaţa Podul de Piatră, 10 – Bazar, 11 – Talcioc, 12 – Târgul de Maşini, 13 – Târgul de Cherestea

Vă rog să-mi semnalați nerespectarea acestui regulament, puteţi de altfel sesiza şi SC Ecopiata SA.

Este un prim pas, ani de zile nu s-a realizat nimic în acest domeniu. Urmatorul pas:  monitorizarea acestui regulament şi modernizarea Piețelor Agroalimentare.

Regulamentul poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.