Proiecție de film despre mediu IV – Planeta Petrila

Când:
noiembrie 30, 2017@7:00 pm – 9:00 pm
2017-11-30T19:00:00+00:00
2017-11-30T21:00:00+00:00
Unde:
Meru Iaşi
B-dul Carol I
Casa cu Pasaj, et. 1
Copou 700506
Contact:
Asociatia STUP - Social Trading Urban Place
Proiecție de film despre mediu IV - Planeta Petrila @ Meru Iaşi | Copou | Romania

LOC: Meru Iaşi

Număr locuri: 30

IMPORTANT
1. Având în vedere că numărul de locuri este limitat, intrarea se face pe bază de confirmare (Anca – 0743 780 766).
2. Durata documentarului: 80 minute.
4. La finalul proiecției vor avea loc discuții pornind de la tema filmului.

Despre genul filmului
DOCUMENTAR: În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Scopul său nu este doar să salveze istoria şi identitatea oraşului natal, ci şi să găsească noi metode pentru a împiedica destrămarea comunităţii locale.

Scopul evenimentului:
Conștientizarea istoriei sociale şi culturale a unor locuri din România, cum ar fi orașul Petrila și a efectelor pe care le are rezistența și lupta unei comunități împotriva distrugerii istoriei orașului.

Proiectul „Proiecție de film despre mediu” este gândit în termenii susținerii și promovării mediului. Acesta a pornit din dorința de a aduce în vederea oamenilor riscurile la care se supun zilnic din cauză că nu respectă mediul, nu știu ce este educația ecologică, iar dacă știu ce este, nu reușesc să o aplice din cauza miturilor existente.

Cine suntem: Asociatia STUP – Social Trading Urban Place este o organizație independentă, non-guvernamentală, apolitică și non-profit. Aceasta are ca scop promovarea educaţiei ecologice, a mobilităţii urbane, a alimentației sănătoase, a utilizării eficiente a resurselor şi a responsabilităţii sociale prin susţinerea şi derularea unor proiecte comunitare cu impact social şi de mediu.

„Planeta Petrila” este a patra ediție a proiectului lunar „Proiecție de film despre mediu”. La fel ca aceasta, următoarele proiecții vor avea loc în ultima joi a fiecărei luni.

Etienne Ignat

Sunt antreprenor în domeniul fondurilor europene, zonă în care activez de aproape 10 ani. Sunt un cetățean implicat în comunitate și militez pentru un Iași normal. Sunt pasionat de grădinărit, de arta culinară și de acțiunile civice pentru Iași. Fac toate acestea pentru familia mea minunată, soția și fiica mea, persoanele care mă fac cel mai fericit din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.