Despre Sărăcia Energetică în Moldova

Si voi puteți fi unul din inovatorii sociali cu soluții care abordează problematica sărăciei energetice în Polonia, Republica Cehă, Ungaria, România și Bulgaria.  Pentru a aplica click aici.

Acceleratorul de Soluții Social Innovation to Tackle Energy Poverty este o inițiativă creată în parteneriat de Ashoka și Schneider Electric Foundation, cu patronajul Fondation de France, având drept partener local Enel Romania. Scopul programului este de a identifica și susține tinerele ideile inovatoare și proiectele mature din domeniul sărăciei energetice din cinci țări europene: Polonia, Republica Cehă, Ungaria, România și Bulgaria. După două etape de selecție, vor fi selecționați 15 finaliști pentru a lua parte la programul de accelerare de 5 luni, care-i va ajuta să-și îmbunătățească strategia și să amplifice impactul pozitiv asupra societății și mediului. După etapa finală de selecție, se va alege un câștigător pentru fiecare țară căruia i se va acorda un premiu de 3500 euro.  

Conform EU Energy Poverty Observatory peste 50 de milioane de gospodării din Uniunea Europeană au dificultăți în obținerea unui grad de căldură adecvat, plătirea facturilor de întreținere la timp și traiul în case fără umezeală și igrasie. Numai în regiunea CEE, procentul de persoane care nu reușea să mențină o temperatură adecvată în case pentru anul 2016 varia de la 4,7% în Republica Cehă, la 41,3% în Bulgaria. În plus, în 2017, procentul persoanelor cu risc de sărăcie și excluziune socială în regiune era cu mult peste 20% în majoritatea țărilor, cifrele fiind mai ridicate pentru România (36%) și Bulgaria (39%).

Așadar și voi puteți contribui activ la aceasta problema. Pe 4 aprilie 2019 la Cuib, detalii eveniment aici.

Sărăcia energetică este prezentă la intersecția dintre venituri mici, costuri ridicate pentru consumul energiei electrice și eficiență scăzută a aparaturilor. Asta face ca 19% dintre români să fie afectați de sărăcia energetică și 23% dintre gospodăriile din România să aibă acces informal la electricitate.

Te așteptăm alături de noi pe 4 aprilie, la CUIB (Strada Gavriil Musicescu nr. 14, Iași) de la ora 13:30 pentru a discuta provocările și oportunitățile care există în regiune și în România în domeniile sărăciei și sărăciei energetice. Ai ocazia de a testa ideile tale alături de un grup de experți, antreprenori, studenți și reprezentanți din administrația publică.

Programul zilei

13:30 – 14:00 Sosire în spațiu

14:00 – 15:30 World Café – introducere în tematică / sărăcie energetică și dezbateri în echipe (http://www.theworldcafe.com/key-concepts-resources/world-cafe-method/)

15:30 – 15:50 Pauză

15:50 – 16:35 Exemple de proiecte și inițiative despre sărăcie / sărăcie energetică în regiune

16:35 – 16:50 Despre programul Social innovation to Tackle Energy Poverty

16:50 – 17:00 Concluzii și încheierea zilei

Dacă vrei să te alături conversației, te poți înscrie simplu aici – https://bit.ly/2CwI7Tv.

Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.