Demersuri pentru reabilitarea străzii Trei Fântani

Strada Trei Fântâni, propusă a fi șosea de centură (denumită popular Drumul Hoților), la nici 3 km de centrul orașului, este inclusă în Master Planul de Transport. Din păcate, în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă inițiat de Primăria Municipiului Iași, în prezent supus dezbaterii, decizia de modernizare pentru această stradă este programată de abia după anul 2024.

În momentul de față nu vă pot prezenta decât un Ping Pong al autorităților care declară următoarele:

9 martie 2016: “Și strada Trei Fântâni, ca și alte străzi din Iași, necesită atenția noastră. Nu-i mai puțin adevărat și e chiar o întrebare foarte bună. Multe lucruri nu ar fi de comentat, doar un singur lucru. M-aș întoarce un pic mai în trecutul acestui oraș, ca să ne amintim cum câțiva dintre cei pe care i-am pus să ne slujească interesele prin Guvernul României și mai departe în Parlamentul României au uitat cu ușurință locul de unde provin”, a spus Mihai Chirica, Primarul interimar al Municipiului Iași.

Și eu mă întorc în trecul foarte recent și vă aduc aminte că în perioada 7 mai 2012 – 4 noiembrie 2015 în funcția de Prim-ministru al României a fost domnul Victor Ponta, colegul de partid al actualului primar. Asta dacă vrea să se pună accent doar pe eternul război între partidele politice.

10 Martie 2016 – „Tronsonul face parte din proiectul şoselei de centură. Este predat către CNADNR, care are proiectul scris, dar care nu a primit finanţare de la Ministerul Transporturilor. Vom interveni şi în acest an cu lucrări de întreţinere şi reparaţii”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi. Sursa Ziarul de Iasi

15 martie 2016 – şeful Regionalei Drumuri şi Poduri, Ovidiu Laicu, a precizat că strada Trei Fântâni şi bulevardul Poitiers, ambele incluse în proiectul şoselei de centură, sunt administrate acum de autorităţile locale, acestea fiind abilitate să efecuteze lucrările de întreţinere şi reabilitare. „N-are de ce să-mi ceară cineva drumul înapoi, pentru că nu l-am luat niciodată. S-a stabilit, într-adevăr ca, atunci când va exista finanţare pentru finalizarea şoselei de centură, noi să preluăm Drumul Hoţilor, să-l reabilităm şi pe urmă să-l dăm înapoi. Dar, în momentul de faţă, nimeni nu împiedică Primăria municipiului sau pe cea din Tomeşti să efectueze orice tip de lucrări acolo“, a explicat Laicu. Sursa Ziarul de Iasi.

Situația de drept este că acest drum se află în inventarul domeniului public al Municipiului Iași în continuare, mai exact la poziția 802.

Ieri, 22.03.2016, împreună cu Marius Dangă și Marius Bodea am inițiat și depus un proiect de hotărâre pentru modernizarea acestui drum.

Documentul poate fi consultat aici: HCL – Investitie str. Trei Fantani. Așteptăm ședința de Consiliu Local pentru a fi votată.

Foto: epicpew.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.