Comisie de anchetă pentru verificarea modului în care Salubris s-a ocupat de câinii vagabonzi din Iași

Am cerut înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice activitatea Salubris prin care să aflăm și cum s-au cheltuit cei 17 milioane lei, în ultimii 10 ani, pentru gestionarea câinilor fără stăpân la nivelul Municipiului Iaşi, astfel încât să pot veni cu un plan de acţiuni coerent și pentru a rezolva această problemă.

Stadiu proiect: blocat de Primar.

Proiectul propune: înființarea, la nivelul Consiliului Local, a unei comisii de anchetă și analiză a activității S.C. Salubris S.A., în urma tragicului eveniment în care o ieșeancă a fost sfâșiată de câini.
Motivație:
„Având în vedere că cetăţenii Municipiului Iaşi reclamă faptul că patrupedele canine fără stăpân sunt foarte numeroase în cartierele oraşului şi că există un sentiment de nesiguranţă în rândul acestora, considerăm că aleşii comunităţii trebuie să acţioneze cu fermitate pentru a evalua activitatea societăţii contractată pentru rezolvarea acestei probleme, dar şi pentru a veni cu soluţii punctuale”, a declarat consilierul local Etienne IGNAT, unul dintre inițiatorii proiectului de hotărâre.

În aceste condiţii, am cerut înfiinţarea unei Comisii Speciale de Analiză şi Anchetă a activităţii S.C. Salubris. S.A

Rolul Comisiei va fi:
– Analizarea şi verificarea modului în care S.C. Salubris S.A. şi-a îndeplinit atribuţiile de gestionare a câinilor comunitari pe raza municipiului Iaşi din momentul în care, în baza legii, acest serviciu a fost delegat către societate de către Primăria Municipiului Iași.
– Analizarea şi verificarea modului de organizare, a organigramei, a resurselor folosite şi a capacităţii materiale de care dispune societatea pentru gestionarea câinilor comunitari pe raza municipiului Iaşi.
– Analizarea reclamaţiilor pe care le-a primit societatea de la cetăţenii Iaşului privind câinii fără stăpân, modalitatea prin care a răspuns şi rezolvat aceste reclamaţii.
– Evaluarea activităţii de hingherit din ultimii ani, plecând de la resursele de care dispune societatea şi de prevederile contractului încheiat cu Primăria Municipiului Iaşi.

– Analiza propunerilor venite din partea societății civile cu privire la modalitatea prin care municipalitatea poate îmbunătăți serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân.

– Întocmirea unui plan de măsuri pe termen scurt și mediu, realizat împreună cu specialiștii și asociații de profil, astfel încât Iașul să fie unul dintre orașele României în care câinii fără stăpân să nu mai constituie o problemă pentru cetățeni.

Apariții în presă: Reporter de Iași, ViVa FM, Evenimentul.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.