Cel mai bun proiect legislativ din 2017

Un proiect al Primăriei Municipiului Iași, materializat într-o Hotărâre a Consiliului Local, a fost considerat cel mai bun proiect legislativ din 2017. Titlul a fost acordat în cadrul Premiilor Romania Green Building Council, care au fost decernate joi, 14 decembrie. La acest proiect de hotărâre așa cum am spus și la vremea respectivă am lucrat împreună cu Giorgiana Crețu. Regulament propus poate fi consultat aici.

Această inițiativă legislativă a fost premiată și a obținut titlul de cel mai bun proiect legislativ în 2017 acordat de către Asociația Romanian Green Building”, a anunțat primarul Mihai Chirica în ședința Consiliului Local de astăzi.

Romania Green Building Council a premiat 14 proiecte și inițiative inovatoare din sectorul clădirilor verzi, recunoscând contribuția acestora la creșterea sustenabilității industriei construcțiilor și a celei imobiliare din România.

Premiile au fost acordate inițiativelor și proiectelor derulate sau finalizate în perioada 2016-2017.

Conform regulamentului amintit, șantierele au fost împărţite în trei categorii în funcţie de posibilul impact asupra mediului: cu risc scăzut (construire / demolare casă familială cu maximum două apartamente), cu risc mediu (proiecte de dezvoltare implementate pe o suprafaţă de teren de până la 2.000 metri pătrați, zone rezidenţiale cu locuinţe colective şi / sau funcţiuni complementare zonei de locuit) şi risc ridicat (proiecte de dezvoltare implementate pe o suprafaţă de teren de peste 2.000 metri pătrați, construirea de ansambluri rezidenţiale sau industriale). În acest sens au fost prevăzute măsuri, recomandări şi obligaţii. Astfel, pentru fiecare tip în parte sunt stabilite mai multe măsuri printre care ridicarea de bariere în jurul activităţii cu praf, utilizarea soluţiilor speciale care măresc eficienţa apei în fixarea prafului, interzicerea focului în aer liber, elaborarea unui plan pentru şantier, curăţarea şi spălarea roţilor vehiculelor la plecarea din şantier sau acoperirea cu prelate a vehiculelor descoperite. În cazul șantierelor cu risc ridicat de poluare regulamentul prevede existenţa unor aparate de măsurare a poluării cu praf, atât în interiorul, cât şi în exteriorul şantierului. Instrumentele menționate vor furniza date care vor putea fi descărcate în timp real de municipalitate. Zonele cu depăşiri ale emisiilor particulelor de praf se vor marca cu panouri vizibile marcate „Zonă periculoasă”, unde se va menţiona tipul de poluant şi impactul asupra sănătăţii populaţiei.

Please follow and like us:

Un comentariu la „Cel mai bun proiect legislativ din 2017

  1. Pingback: Cel mai bun proiect al anului vine din opozitie – Guvernare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.