M-am hotărât să candidez în Consiliul Local Iași

Întotdeauna am avut un simț civic destul de ridicat și mi-a plăcut să mă implic în activități pentru comunitate. Mi-a plăcut întotdeauna ideea de a contribui la schimbare și de a lăsa ceva bun în urma mea. Una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, de altfel, a fost cea în care am activat ca voluntar în diferite ONG-uri și când am desfășurat multe proiecte de impact.

Acest simț civic a crescut și mai mult odată ce a venit pe lume fiica mea. Din acea zi am știut că sunt dator să fac mai mult pentru comunitate și, mai ales, că pot să fac asta la un alt nivel. De acum, sunt și mai hotărât să fac lucrurile așa cum ar trebui să fie, pentru o comunitate așa cum ne-o dorim. Un Iași normal, așa cum l-am numit în articolele mele.

Nu am avut niciodată funcții politice și nici nu mi-am dorit asta. Însă, mi-am dat seama că, pentru a contribui la acea schimbare pe care mi-o doresc atât de mult în administrația locală, trebuie să intru în sistem. Nu pot să stau pe margine și să mă plâng și nici nu pot schimba prea multe dacă nu sunt acolo, în mijlocul acțiunii.

Un lucru este cert: actuala administrație continuă să ne dezamăgească, motiv pentru care Iașul este de atâta timp lăsat în urmă. Iașul are nevoie să fie condus de oameni gospodari, de oameni deschiși la dialog, de oameni setați pe eficiență și acțiune.

M-am săturat să văd o continuă lipsă de viziune a actualei administrații, o lipsă totală de dialog cu societatea civilă, o proastă administrare a bugetelor și a proiectelor locale, un dezinteres total în ceea ce privește inițiativele venite din comunitate.

De aceea, m-am hotărât să candidez chiar eu pentru un loc de consilier local. A venit momentul să fac acest pas! A venit momentul să schimbăm modul de abordare a problemelor din Iași și, mai ales, modul lor de soluționare. Cred cu tărie într-un Iași așa cum ni-l dorim, la fel cum cred într-o administrație locală în permanent și transparent dialog cu societatea civilă. Și o pot face! Anii îndelungi în calitate de antreprenor și de consultant pe fonduri europene m-au învățat ce înseamnă administrația locală, cum să fiu un bun manager și cum să soluționez probleme importante.

Da, schimbarea vine chiar din noi și nu e deloc un clișeu! Eu unul îmi propun să fiu acel consilier local care să ia tot timpul pulsul comunității, să vadă care sunt problemele reale ale cetățenilor, să inițieze demersuri în sprijinul oamenilor și al orașului. Am început deja astfel de demersuri civice de impact și am de gând să inițiez în continuare proiecte care să soluționeze problemele cetățenilor. Voi vorbi despre toate aceste propuneri și demersuri în perioada următoare, pe blog.

M-am alăturat unei echipe în care am încredere și unui om despre care știu sigur că, alături de noi, va duce Iașul acolo unde ne dorim. M-am alăturat candidatului la Primăria Municipiului Iași Marius Bodea, pentru că mi-a demonstrat în nenumărate rânduri că este alegerea cea mai bună, că este liderul de care Iașul are nevoie, că este, înainte de toate, om.

Pe 5 iunie 2016, candidez pentru un loc în Consiliul Local, ca parte din echipa de consilieri propusă de Marius Bodea. Dacă vrei să mă susții în acest demers și ai încredere și tu că pot contribui la schimbarea actualei administrații locale, atunci te rog să semnezi aici.

Îți mulțumesc pentru sprijinul tău și te îndemn să îmi scrii ori de câte ori ai o propunere de schimbare în bine pentru Iașul nostru drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.