Blogosfera ieșeană pe Aeroportul Iași

Am irosit de multe ori șansa de a participa la anumite evenimente naționale sau internaționale din cauza drumului mult prea lung și inaccesibil. La fel și în cazul vizitelor la prieteni și la rude. Nu îți mai arde să mergi undeva când știi că trebuie să conduci ore întregi pe un drum deloc favorabil, când trebuie să mergi la București și să aștepți câteva ore bune ca să iei un avion către o altă destinație sau când te miri de condițiile oribile de la CFR. Și când viața ta e pusă pe fast-forward și trebuie să ajungi din punctul A în B și apoi în C în cel mai scurt timp posibil, atunci e clar că apreciezi enorm dezvoltarea rapidă a aeroportului local și oferta mare de rute interne și internaționale.

Am fost și la lansarea Terminalului 3 de la Aeroportul Iași, așa că știam multe lucruri despre performanțele de aici. Însă, am aflat și mai multe lucruri bune când am mers cu bloggerii ieșeni din Kooperativa 2.0 într-o vizită informativă la Aeroport.

aeroport 2

Am pornit evenimentul din fața Palatului Culturii, unde ne aștepta un autobuz pus la dispoziție special pentru noi, autobuz care ne-a dus cu zâmbete și voie bună la destinație: Aeroportul Iași. Aici am fost întâmpinați de Elena Troia, PR-ul Aeroportului Iași, care, împreună cu Andreea Ignat, au organizat vizita bloggerilor la Aeroport. Am intrat în Terminalul 1, unde ne aștepta o sală de evenimente pregătită impecabil ca pentru vizita a aproape 40 de bloggeri activi.

Aici am stat de vorbă și l-am descusut pe Marius Bodea, directorul Aeroportului Iași, care ne-a povestit întreg traseul Aeroportului, de când l-a preluat și până azi. Ne-a arătat în imagini și în cuvinte cum a reușit să schimbe în bine lucrurile și să transforme Aeroportul Iași în resursa veritabilă care este astăzi. Apoi am mers pe platformă, pentru a vedea Aeroportul de pe „partea cealaltă”, nu înainte însă de a trece fiecare dintre noi printr-un filtru riguros.

În 2012, când s-a schimbat managementul Aeroportului, erau două curse mari și late: Iași-București și Iași-Viena. În 2016, Aeroportul se mândrește cu 16 rute externe și 3 interne, iar numărul rutelor tot va crește în următorii ani. Dezvoltarea Aeroportului a adus, fără doar și poate, numeroase beneficii Iașului: a crescut turismul, numărul de pasageri, economia, iar cetățenii sunt mult mai dispuși la călătorii cu avionul, mai ales că tarifele sunt foarte accesibile. Să dai 90 de lei până la București pentru o călătorie cu avionul de mai puțin de o oră este, cu siguranță, alegerea preferată de majoritatea ieșenilor. Când te gândești numai la cele șapte ore cu mașina pe un drum plin de gropi sau la condițiile execrabile dintr-un tren mult prea scump, e clar că te îndrepți imediat spre opțiunea ”avion”.

Ignat Etienne

Pe plan intern, în 2016, avioanele zboară din Iași către București, Cluj-Napoca și Timișoara, iar pe plan extern avem următoarele rute: Londra (cea mai frecventată), Koln, Bruxelles, Munchen, Paris, Barcelona, Milano, Torino, Veneția, Bologna, Roma, Catania, Viena, Istanbul, Larnaca, Tel Aviv (de unde mama vine mai ușor acasă).

Așa că opțiunile de zbor sunt multiple și aveți din plin de unde alege destinația pentru următoarea vacanță sau călătorie. Cât despre Aeroportul în sine, cred că este un motiv de maximă mândrie pentru noi, ieșenii, și o resursă extrem de utilă în atragerea cât mai multor turiști la Iași!

Vizita bloggerilor ieșeni din Kooperativa 2.0 la Aeroportul Iași poate fi văzută în imagini și de voi, datorită lui Paul Pădurariu, fotograful nostru care ne încântă de fiecare dată și care surprinde cele mai faine amintiri din blogosfera ieșeană.

aeroport 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.