Consiliul Local Iasi Propuneri

Aplicația WAZE de la Google poate rezolva traficul din municipiul Iași

Consilierul local Etienne Ignat a depus un proiect de hotărâre privind înscrierea Municipiului Iaşi în programul Waze Connected Citizens (CCP).

În municipiul Iași, 90 de intersecții se află în proces de integrare într-un sistem UTC (Urban Trafic Control). Cu toate acestea, există multe intersecţii importante în Iaşi care trebuie îmbunătățite, atât prin optimizarea programelor de semaforizare, cât și prin introducerea de semaforizări, pentru a evita accidentele și ambuteiajele din trafic. Peste 13.000 de mașini au fost înmatriculate la Iași de la începutul anului.  În județul Iași, parcul auto are peste 160.000 de autoturisme. La nivelul Municipiului Iaşi în anul 2017 valoarea indicelui de motorizare a fost de 335 autoturisme la 1000 de locuitori, prognoza pentru anul 2030 estimând o valoare medie de 417 autoturisme la 1000 de locuitori.

Primăria Municipiului Iaşi, in calitate de administrator al domeniului public, inclusiv al străzilor de pe raza municipiului Iaşi, este obligată sa asigure servicii publice de calitate pentru ieșeni. Programul Connected Citizens (CCP) este unul dintre exemplele pozitive care ar putea ajuta comunitatea și traficul local din acest punct de vedere. Practic, CCP este un schimb gratuit de date cu două sensuri, ce permite factorilor decizionali ai autorităților locale municipale să obțină un impact comunitar concret”, declară consilierul local Etienne Ignat.

 

Înscrierea muncipiului Iași în Programul Waze Connected Citizens oferă următoarele beneficii:

– Primăria Municipiului Iași poate furniza tuturor utilizatorilor aplicației Waze informații în timp real din trafic;

– Primăria Muncipiului Iași poate prelua feed-ul de date de la Waze pe care să-l conecteze cu Sistemul de management al traficului pentru a evita aglomerarea intersecțiilor. Feed-ul Waze (API Waze, XML localizat sau JSON GeoRSS) pune datele sale la dispoziția partenerilor pentru a le utiliza în mod gratuit, fiind actualizat la fiecare 2 minute. Datele pot fi utilizate pentru informații în timp real și pot fi agregate pentru analiză.

Waze a fost creat pe considerentul că toți lucrăm împreună. Un program pilot a fost demarat în orașul Rio de Janeiro aratând că poate ajuta autoritățile locale și guvernamentale într-o determinare mai bună a condițiilor de trafic în timp real și interacțiunea lor cu acestea, indiferent de populație sau localizare.

Etienne Ignat – Consilier Local al Municipiului Iași

Proiect:

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.